mandag den 25. maj 2015

Spejlmeditation - En grundig indføring

Denne meditation er ikke henvendt til dig hvis du ikke er dygtig i at kontrollere eller give slip på dine tanker under meditation. Eller hvis forestillingen om, at en refleksion af dit ansigt begynder antage andre former skræmmer dig, så skal du bestemt ikke forsætte. Hvis du ikke tidligere har erfaring med meditation, visualisering og transpersonlige oplevelser vil jeg fraråde at begive dig igang med denne form for spejlmeditation. 

Spejlmeditationen er ikke for sarte sjæle. Hvis du tror, du er klar til at prøve det, skal du sørge for at gennemlæse vejledningen i, hvordan det skal gøres, før du begynder.

I modsætning til vores grundlæggende meditation er dette en af de omtalte »komplicerede og vanskelige teknikker«

I spejlmeditationen gør man brug af et spejl og stearinlys og ved hjælp af den rette "teknik" er det muligt at "åbne op" for en form for portal til 'den anden side' meget lig den psykedeliske oplevelse. Herigennem kan der bl.a. hentes hjælp og søges råd – men som sagt, hverken vil eller kan jeg anbefale denne praksis til folk der er uerfarne med transpersonlige lag af bevidstheden. Hvis du er i tvivl om hvad jeg mener hermed, er det sandsynligvis en indikation på at du bør vente med denne teknik.

Så, er du villig til selv at tage ansvaret for din rejse – med alt hvad den potentielt vil indebære – så læs videre.


Her følger en grundig indføring til »Spejlmeditation«



Normalt når vi ser ud af vores øjne, så er vores blik hæftet på een ting - et punkt. 
Hvert øje har et synsfelt der breder sig fra øjet og ud i et < men vores fokus hviler altid på et enkelt punkt og skulle man tegne fokuslinierne fra vores øjne til det vi observerer vil det i stedet ligne et >.

I forbindelse med spejlmeditation ønsker vi at opnå parallelle fokus linier - således at hvert øje kigger på sig selv. Det opnår vi ved at slappe af i meditationen, slappe helt af i og omkring øjnene og lade vores blik gå ud af fokus således at alt vil synes sløret. Her er vi ophørt med at fokusere på et enkelt fikspunkt og kan ved hjælp af spejlet nu skue direkte ind i hvert øje.

Anbring et lys på hver side af spejlet - eller et enkelt lys midt mellem spejlet og dig. Placér tre prikket på spejlet - i højde med din pande. Afstanden i mellem prikkerne skal passe således at de to yderste prikker passer med pupillernes afstand, og det tredje skal placeres præcist i midten. Sid foran spejlet og lad dit blik hvile på dit ansigt - forsøg ikke at rette dit fokus på noget bestemt - men forsøg i stedet at slappe af og lade blikket 'løbe ud'. Når vi ser fem prikker i stedet for tre - er vi hvor vi vil kalde at vores syn er "uendeligt". De fem prikker er beviset på at vi er i tilstanden. Det kan være nemt at ryge ind og ud af tilstanden indledningsvis - så lad dig ikke fortvivle.

Fra at du først indtræder stabilt i tilstanden og til at der begynder at optræde mærkbare ændringer i opfattelse kan der gå alt fra 5 minutter til adskillige timer – det essentielle er ikke at miste håb og afbryde. Det kræver øvelse at indtræde fuldt i tilstanden.

Hvis du er vedholdende og øver dig i overgivelse der ganske pludseligt og mens du mindst venter det blive åbnet for "portalen".

Vi vil se os selv i øjnene – og øjnene vil danne en portal til det uendelige.
Alting omkring dig vil begynde at lyse og skifte farve.

På et tidspunkt vil du opdage, at du ikke bare sidder i lyset; men at Du er en del af lyset.
Hvis vi lader os føre videre vil vores ansigt begynde at flimre og ændre sig – mange andre ansigter kan dukke op og mange vil opleve skræmmende og misformede ansigter – vær vedholdende og mød de skiftende former med medfølelse og ubetinget kærlighed.

Så vil vi se at de faktiske ikke er så fremmede endda – men at de blot er aspekter af os selv.

Du vil kunne kende øjnene, rynkerne og furerne i ansigtet; det ER dig.


Ofte vil der ske det at vi efter at have genkendt os selv, vil blive ramt af et chock. Et chock som ofte hænger sammen med følelser af skyld. Skyld som måske er fremkaldet af de aspekter af os selv vi har måtte se ind til.

Hvis vi bliver forskrækkede og blinker med øjnene, bryder vi ofte ud af tilstanden.
Fortvivl ikke over at forbindelsen kappes - brug i stedet anledningen til at reflektere over oplevelse og finde frem til hvad skyldsfølelsen hænger sammen med. 

Når du igen er klar til at se i spejlet og du kan se igennem de skiftende former uden længere at blinke, fordi du ikke længere føler skyld eller skam - fordi du ved, at det du har gjort ikke ”er dig” mere, da vil det opløses; Du har tilgivet dig selv og du vil kunne bevæge dig dybere.

Hvor vi ender kan ord ikke berette om – men giv dig til – og træd varsomt.

Det lyder måske simpelt – men er uhyre virksomt og kan fremkalde oplevelse der er komplicerede af natur og svære følelsesmæssige tilstande – oplevelser af så stærk karakter at de kan udløse angst-lignende tilstande hos folk der ikke er klar til at håndtere tilstanden. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar